(0527) 612 119 receptie@kg-tandartsen.nl
FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Ontstoken tandweefsel geneest niet vanzelf. Wanneer het weefsel in de wortel van uw tand of kies ontstoken is, dan moet dit verwijderd worden. Tijdens een wortelkanaalbehandeling maken wij eerst uw tand of kies open. Daarna halen wij het ontstoken weefsel weg. Het kanaal wordt gereinigd met kleine vijltjes en wordt schoongespoeld met desinfecterende vloeistof. Wanneer deze kanaaltjes schoon zijn, worden ze droog gemaakt en opgevuld met guttapercha. Na de behandeling wordt uw tand of kies dichtgemaakt met een vulling. Voor een wortelkanaalbehandeling werken wij altijd met een verdoving. Doordat wij gebruik maken van een elektrisch computergestuurde verdoving zult u tijdens de behandeling geen of nauwelijks pijn ondervinden. Na de behandeling kan uw tand nog een tijdje gevoelig aanvoelen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat kun je het beste vergelijken met een soort titanium kunstwortel. Deze kunstwortel wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar normaal gesproken uw eigen, natuurlijke wortel zou moeten zitten. Meer weten? Bekijk onze behandelingen.

Doet een verstandskies trekken pijn?

Het trekken van een verstandskies gebeurt onder plaatselijke verdoving. Door middel van elektronisch computergestuurde verdoving voelt u vrijwel niets van de verdoving en doet het trekken van een verstandskies geen pijn. Wanneer de verdoving uitgewerkt is zal uw kaak wel gevoelig zijn. U kunt dan paracetamol tegen de pijn slikken.

Wat zijn facings?

Een facing is een laagje porselein of composiet dat passend over uw voortand gemaakt wordt. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hiermee repareren we eenvoudig afgebroken tanden en kiezen, vullen we spleetjes op en maken we uw tanden witter.

Hoe zorg ik voor witte tanden?

Door 2 à 3 keer per dag uw tanden te poetsen, zorgt u dat de tanden schoon en wit blijven. Daarnaast raden wij aan uw tanden met een elektrische tandenborstel te poetsen en niet direct na het eten te poetsen. Daarnaast zijn koffie, thee, suikers en roken vaak de grootste boosdoeners als het gaat om gele/bruine tanden. Het is dan ook verstandig dit niet te doen of met mate.

 

Ik moet een kunstgebit, en nu?

Het is tijd voor een kunstgebit. Hoe dit precies werkt en wat voor soorten er zijn leest u op de pagina behandelingen.

Ik heb met spoed een tandarts nodig, en nu?

Buiten de reguliere openingstijden en in de vakanties zijn wij uitsluitend voor zeer dringende spoedgevallen, zoals ongevallen en nabloedingen, bereikbaar via het TBB.
Telefoonnummer: 0900 – 821 22 30.

Hoe wordt tandsteen verwijderd?

Iedereen heeft tandsteen. Het ontstaat op plekken waar plaque blijft zitten en vormt een dun laagje over de tanden. Als dit langdurig blijft zitten (bijvoorbeeld door slecht poetsen), dan kan dit hard worden en is het niet meer weg te poetsen met een gewone tandenborstel. Wanneer tandsteen blijft zitten kan het tandvleesontsteking veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat we bij elke controle tandsteen verwijderen. Het verwijderen van tandsteen doen wij met een haakje of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft.

Hoe kom ik van mijn gevoelige tanden af?

Het hebben van gevoelige tanden kan meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een gaatje heeft of dat uw tandvlees ontstoken is. Om erachter te komen waarom uw tanden gevoelig zijn, maken we graag een afspraak met u.

Hoe werkt de verdoving bij Kockelbergh en Gibson?

Wij maken gebruik van naaldloze verdoving op basis van iCT. Dit is een elektronisch, computergestuurde verdoving waarbij u vrijwel niets voelt. U hoeft niet langer verdoofd te worden door een onaangename naald.

Wat is een kroon of brug?

Een kroon is een soort kapje wat over uw tand of kies wordt gelijmd. Hierdoor kunnen wij de tand of kies meer stevigheid bieden. Een brug wordt gebruikt indien er meerdere kiezen missen om stevigheid te bieden. Klik hier om meer over bruggen en kronen te weten te komen.

Wat te doen met ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees kenmerkt zich aan pijnlijk, rood of gezwollen tandvlees. Ontstoken tandvlees is het makkelijkst te herkennen aan bloedend tandvlees tijdens het poetsen. Er zijn allerlei oorzaken voor ontstoken tandvlees. Wat bij u precies de oorzaak is, zullen wij tijdens een consult onderzoeken.

Ik ben volwassen maar wil een beugel, kan dit?

Dat kan absoluut. Tegenwoordig is het helemaal niet gek om als volwassene een beugel te nemen. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan bij onze behandelingen.

Kan ik ook in het weekend naar de tandarts?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:30u tot 12:00u en van 13:00u tot 16:30u. Vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:00u tot 12:30u.

Buiten de genoemde openingstijden en in de vakanties zijn wij uitsluitend voor zeer dringende spoedgevallen, zoals ongevallen en nabloedingen bereikbaar via het TBB. Telefoonnummer: 0900 – 821 22 30.

Wat te doen bij een uitgeslagen tand?

Is uw tand uit uw gebit geslagen of heeft u een ongeluk gehad? Ga dan als volgt te werk. Zoek de tand en pak deze (niet aan de wortel!) vast en bewaar de tand in speeksel onder uw tong of in melk. Maak de tand NIET schoon, hierdoor raakt het wortelvlies beschadigd. Bel vervolgens zo snel mogelijk naar onze praktijk. Als dit buiten de normale werktijden valt kunt u het spoednummer bellen.
Telefoonnummer: 0900 – 821 22 30.

Ik ben zwanger, kan ik gewoon naar de tandarts?

U kunt gewoon naar de tandarts tijdens uw zwangerschap. Het is echter wel belangrijk dat u dit meldt bij uw tandarts.

Moet ik met een kunstgebit ook op controle komen?

Juist met een kunstgebit is het verstandig langs te komen op controle. In de loop der jaren verandert uw kaak. Hierdoor kan het voorkomen dat uw gebitsprothese niet meer goed past en functioneert. We raden dan ook aan om eens in de twee jaar voor controle te komen, wij controleren dan ook meteen uw slijmvliezen en tandvlees.

Voor een prothese of implantaten raden wij u aan om elk jaar op controle te komen.

Gebit blijft bloeden na de behandeling, wat moet ik doen?

Na het trekken van een tand of kies ontstaat er een kleine wond. Het eerste uur na de behandeling kan het voorkomen dat dit nog een beetje bloed. Spoel uw mond niet en zit er ook niet aan, hierdoor maakt u het bloeden erger. Stopt het bloeden niet? Pak dan een gaasje, leg dit op de bloedende tand en druk dit op de wond. Houdt het bloeden vervolgens na 30 minuten niet op, neem dan contact met ons op.

Welke tandpasta is het beste?

Wij krijgen vaak de vraag; “Welke tandpasta is het beste?” Veel tandpasta’s zijn tegenwoordig gewoon goed. Het belangrijkste waar u naar moet kijken is dat er fluoride in zit. Fluoride helpt het voorkomen van gaatjes en tandsteen. Daarnaast is het belangrijk een tandpasta te gebruiken die bij uw gebit past. Heeft u gevoelige tanden? Dan raden wij u aan Sensodyne of de groene Elmex te gebruiken.

Kindertandarts

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts voor controle?

Angst voor de tandarts zit er snel in bij kinderen. Daarom is het van groot belang kinderen al op jonge leeftijd te laten wennen aan de tandarts. Neem ze gerust mee wanneer u zelf een afspraak heeft zodat uw kind kan wennen aan ons en de omgeving. Vanaf 2 jaar proberen wij spelenderwijs uw kind in de stoel te krijgen, we beginnen dan met het tellen van de tanden.

Is een slecht gebit genetisch bepaald?

Een slecht gebit is niet erfelijk. Er bestaat zeker een verband tussen de tanden van ouders en hun kinderen. Dit is vaak te wijten aan het doorgeven van tandgewoonten en het voedingspatroon. In onze praktijk besteden wij veel aandacht aan het voorkomen van gaatjes bij kinderen, pubers en jongvolwassenen.

Moet ik met mijn kind 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts?

Wij verwachten dat een kind tussen de 0 tot 18 jaar minimaal twee keer per jaar voor controle komt. Hoe vaak uw kind uiteindelijk op controle komt hangt af van het gebit van uw kind.

Kosten tandarts

Wat zijn de kosten van een behandeling?

Wat precies de kosten van een behandeling zijn voor u, hangt af van het soort verzekering dat u heeft. Voor de exacte kosten en vergoeding vanuit uw zorgverzekering kunt u altijd van tevoren een begroting aanvragen.

Kan ik zonder verzekering naar de tandarts?

Indien u niet verzekerd bent kunt u gewoon bij ons terecht. U krijgt de factuur via Infomedics.

Hoe moet ik betalen?

Na uw behandeling ontvangt u van ons een nota van Infomedics. Hier ziet u direct wat de kosten zijn en wat er wordt vergoed door uw verzekering. Wij sturen de nota door naar uw verzekering.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail of bel ons voor meer informatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op!

We zijn bereikbaar van:
Maandag t/m vrijdag
7.15 uur - 12:00 uur
13:00 uur - 17:00 uur

U kunt ons e-mailen:
receptie@kg-tandartsen.nl

Of bellen:
(0527) 612 119

En Whatsappen mag ook:
06-10 508 637

Noodnummer:
Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u contact opnemen met de Isala Tandarts Spoedpraktijk
0900 - 8602

×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Hulp nodig?